Selecteer een pagina

De Bohemian Woonstijl

Er zijn geen regels die bepalen dat een badkamer voor 100% strak en glanzend moet zijn.
Als je van een chique boheemse look houdt in andere delen van het huis, waarom zou je het dan niet uitbreiden naar de badkamer?

De bohemian stijl is evenwel extravagant als natuurlijk en bezit veel elementen als planten, hout, steen en kleur, met invloeden vanuit alle werelddelen.
De mix van de elementen, vormen en kleuren kunnen een adembenemend gevoel geven. Het creëert een exotische, mysterieuze, romantische sfeer in een ruimte die in veel andere gevallen nogal kaal en koud aan kan voelen.
Met wat kaarsen en wierook, en muziek op de achtergrond bevind je je in je eigen kleine tempel.

Vloer en Wanden

Kleur is belangrijker dan het materiaal bij een bohemian design. Maar de materiaal keuze verdient zeker enige aandacht. Net als dat er verschillende kleuren worden gebruikt in deze stijl kunnen er ook veel verschillende materialen gebruikt worden. Met name hout zie je veel terug, deze hoeft er zeker niet gloednieuw uit te zien, maar eerder nog ruw en verweerd. De vloer van de badkamer dan gemaakt van donker of wit hout, of ruwe plavuizen. materialen met een hele strakke en moderne look vermijd je liever.
Voor de wanden kun je als basis wit gebruiken om vervolgens 1 of 2 kleine wanden een volledig andere kleur te geven matchend met een van de elementen uit de natuur.

 

Decoratie

In de boheemse stijl kun je volledig losgaan met decoraties en accessoires. Aan plaids en kussens heb je er nooit genoeg in een bohemian kamer. Een canvasdoek met een mandala print in verschillende kleuren aan de wand of verworven in het badkleed of bad handoeken is een goede keuze om met de plaids te combineren voor de ultieme sfeer.

Een droomvanger als accessoire mag eigenlijk niet ontbreken in een boheemse design. Liefst in bruin of wit om de kleur neutraal te houden aangezien opvallende kleuren in dit geval afdoen aan de chique uitstraling.

Daarnaast zijn planten een onmisbare toevoeging, je kunt hiermee alle kanten uit. een hangplant in het badkamer raampje of kleine potjes met een cactus erin op een hout plateau.

 

De toiletbril als de perfecte bohemian match

Om het toilet naadloos aan te laten sluiten op de look en sfeer van de rest van de badkamer kun je kiezen voor een wc bril met een licht en ruwe houten print of een element van water of planten.
Bij Deto Seats vind je een grote keuze aan toiletbrillen met natuurlijke elementen als steen, water en natuur.
Met een van de voorbeelden hieronder combineer je jouw wc bril op een perfecte manier met de bohemian stijl.

 

 

 

 

Bohemian Design Toiletbrillen

Softclose Toiletbril Boomstam

Softclose Toiletbril Relax

Toiletbril Leisteen