Selecteer een pagina

Eenvouding mijn WC Bril installeren

Welkom op de pagina die je verder gaat helpen een wc bril installeren Deto Seats. Door middel van video en tekst zal het installeren vlot verlopen. Ons advies is om eerst de video te bekijken. Waarschijnlijk is dit voldoende genoeg om binnen 10 minuten jouw toiletbril te installeren. In de video wordt namelijk stap voor stap alles uitgelegd. Zet de video even op pauze na een uitleg, of spoel terug wanneer je het nogmaals wil zien.

Nog niet helemaal gelukt? Onder de video wordt alles ook nog eens gedetailleerde uitgelegd, maar je mag ook ons benaderen via info@detoseats.nl. Wij helpen je graag!

Heeft u een geen MDF maar een Duroplast wc bril aangeschaft? kijk dan verder op: Duroplast WC bril installleren 

MDF Wc bril installeren, appeltje eitje!

Je hebt bij ons een softclose wc bril besteld van het materiaal MDF. Op de achterkant van de doos staat de uitleg van het installeren van jouw wc bril. Het staat beschreven in het Engels, Duits en Frans. Het wordt vooral verduidelijkt met plaatjes en korte teksten. De materialen die worden meegeleverd zie je in de onderstaande afbeelding met nummering. Deze nummer zullen in de uitleg regelmatig terug komen.

wc bril onderdelen

Handeling 1 (1 minuut)

Je installeert de 2 meegeleverd bouten (nr. 5). Draai deze in de scharnieren zoals op de video weergegeven. Dit doe je met de hand en zonder gereedschap. Als je niet verder meer kunt draaien is het goed. De reden dat je de bouten al monteert heeft te maken met het goed kunnen afstellen van de scharnieren in de toiletpotgaten (zie handeling 2).

 

Handeling 2 (1-3 minuten)

Je hebt de twee bouten aangedraaid op beiden scharnieren zoals op de vorige video uitgebeeld. Op de volgende video zie je hoe de scharnieren kunnen worden afgesteld. Toiletpotgaten verschillen van afstand, dus dit is het ideale systeem om de bril op vrijwel alle gangbare toiletpotten te kunnen bevestigen. Wij hebben de bouten even gedemonteerd (dit hoef jij niet te doen), zodat wij goed konden laten zien wat wij deden om de scharnieren af te stellen.

Nu je weet hoe de scharnieren afgesteld moeten worden kun je gaan kijken op welke afstand ze vastgezet moeten worden. Zorg dat beiden bouten (nr. 5) in de toiletpotgaten vallen. Als dat gelukt is kun je met de inbussleutel (nr. 1) de inbus vastdraaien.

Handeling 3 (2-4 minuut)

Zorg dat je alle materialen bij je hebt liggen. Leg als eerst de stabilisatie pluggen (nr. 3) in de gaten van de toiletpot. Vervolgens leg je de rubberen ringen (nr. 6) op de toiletpot. Op onderstaande foto zie je hoe dit bedoelt wordt: Links met bevestigde materialen, rechts zonder.

Zet nu de scharnieren horizontaal om ze recht in de toiletpot te kunnen plaatsen. De rubbers moeten om de scharnieren te vallen. Het zorgt ervoor dat de scharnieren geen krassen veroorzaken van het glazuur van de toiletpot.

wc-bril-installatie-rubbers-en-pluggen
Wc-bril-scharnieren-plaatsen

Handeling 4 (2 minuten)

Je hebt alle bovenstaande gedaan, dan betekent het dat je alleen nog dat je het vliegmoertje van de bouten (mits nog niet gedaan) moet afdraaien. Aan de bouten doe je eerst de rubberen ringetjes (nr. 2) en dan de ijzeren ringetjes (nr.4) en dan draai je met het vliegwieltjes alles aan, maar nog niet vast. Kijk eerst of de wc bril recht op de toiletpot zit. Als dit het geval is draai je de vliegwieltjes definitief vast.

Volgorde-van-installatie

Montagehandleiding MDF

Download de montagehandleiding in PDF formaat