Selecteer een pagina

Toiletbril Schoonmaken

Het schoonmaken van je toiletbril en toiletpot is niet het leukste schoonmaakklusje in huis. Toch kan het snel en eenvoudig. Want wie wilt nou niet lekker toiletteren op een schone toiletbril?

Gelukkig zijn de toiletbrillen van Deto Seats beschermt met een sterke laklaag, wat het afnemen van de toiletbril vereenvoudigd. De meeste scharnieren zijn van zink, dit is sterk materiaal. Om de zinken scharnieren zit een gladden chromen toplaag waardoor ook het afnemen makkelijker maakt.

 

Wij leggen in 11 stappen uit hoe je hygiënisch en snel je toilet en toiletbril schoon moet maken:

 • Trek het toilet door voor je begint met schoonmaken.
 • Gooi een scheutje wc-reiniger in het toiletpot en pak de toiletborstel. Schrob met de borstel de binnenkant van de toiletpot schoon. Laat de toiletborstel in de toiletpot staan.
 • Gooi het handdoekje in de wasmachine.
 • Spray het fonteintje en de kraan in met allesreiniger. Neem dit af met een wc-papiertje. Doe dit ook met de spoelbak, de kraan en het lichtknopje.
 • Trek het toilet nogmaals door, met de borstel er nog in.
 • Haal de borstel uit de pot en gooi het wc-papier erin, die je hebt gebruikt bij het afnemen.
 • Spray de boven en onderkant van de toiletbril in. Doe dit ook bij de zitting van de toiletbril en de scharnieren. Neem dit af met wc-papier. Dit mag je uiteraard weer in de pot gooien.
 • Spray de buitenkant van het toilet en de tegels in. Neem dit weer af met wc-papier.
 • Zet de toiletbril omhoog en spray de toiletrand in. Ga ook hier met wc-papier overheen. De spoelknop maak je altijd als laatste schoon, anders verspreid je de bacteriën. Spoel nu het toilet door.
 • Spray de vloer in en maak dit schoon met een vloerdoek.
 • Ten slotte spray je de deurkruk nog in. Dit neem je af met papier wat je vervolgens in de prullenbak gooit.

Door deze volgorde en simpele stappenplan hopen wij dat het schoonmaken van het toilet iets leuker en eenvoudiger maakt. Maakt jij de toiletpot of toiletbril op een andere manier schoon, laat het ons dan weten :)!

Badkamer snel schoonmaken?

–>> Check de blog ‘in 9 stappen mijn badkamer schoon’

Toiletbril schoonmaken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17 Reacties

 1. Als het even snel en tussendoor moet: gewoon met vochtig toiletpapier

  Antwoord
 2. elke dag schoonmaken ik gebruik hier voor vochtig wc papier en doe het na met droog wc papier en 1 x in de week een tablet van gebit één boven in de pot en één onderin, ’s ochtends wel doortrekken voor dat je de wc gebruikt.

  Antwoord
 3. Cola in de pot! Maakt zo makkelijk schoon.. en de bril met citroen doekjes en de rest met dettol spray *dood bacteriën*

  Antwoord
 4. Mijn schoonmaak tip: restje cola over? met cola krijg je de wc goed schoon! Niks geen dure schoonmaakmiddelen daar heb ik het geld ook helaas niet voor!

  Antwoord
 5. Mijn schoonmaak tip: Pak een pakje baking soda (zuiveringszout). Strooi dit door de wc pot en giet hier ruim azijn op. Borrel borrel en de wc is schoon! Beide middelen zijn trouwens niet schadelijk voor het milieu.

  Antwoord
 6. Dit stappenplan volg ik ook ongeveer. Wat ik nog meer doe is een half uurtje voor ik met het toilet begin: (baking) soda met een scheut schoonmaakazijn. Dit royaal in de pot. (Wij hebben nog een ouderwetse pot waar je kringen krijgt van het stilstaande water). Hierdoor houd ik de pot kraakhelder.

  Antwoord
 7. Ik begrijp dat ik hier mn tip moet melden en niet op facebook.
  Heel goedkoop en simpel…
  gebruik soda, reinigt niet alleen het toilet heel goed maar is ook goed voor je afvoer!
  Misschien dat ik met deze tip toch eens kans maak op zo’n mooie toiletbril van jullie, ze zijn prachtig en er is keus genoeg!

  Antwoord
 8. Mijn wc maak ik schoon,ik gooi bleek in de pot,dan borstel ik de pot goed schoon,ook onder de rand.dan sop ik de wc af met afwasmiddel, de bril sop ik ook af en de kiertje doe ik met een wattenstaafjes. Dan tegels en dan de vloer.en als laatste deur en klink.

  Antwoord
 9. Elke dag even een sopje met bleek over de wc halen
  Daarna wat bleek in de pot
  Borstel er even in laten staan dan is die ook weer fris
  Daarna wc doortrekken anders gaat de beschermlaag uit de pot
  En hoppa je wc is weer fris en fruitig voor gebruik

  Antwoord
 10. In de handel zijn van die dikke langzaamoplossende chloortabletten. Deze zijn eigenlijk bedoeld voor tuinzwembaden. Zij werken ook uitstekend in het waterresevoir van de WC. Bij elke keer doorspoelen desinfecteerd u uw toilet en 1 zo’n tablet gaat weken mee.
  Ook doet af en toe een vaatwastabletje of steradent bruistablet in de wc-pot ook wonderen!

  Antwoord
 11. Mijn toilet maak ik met een doekje met hierop een spree van jemaco sanitaire reiniger en hup kalk enz vliegen er af , bovendien is het biologisch afbreekbaar vindt ik heel belangrijk

  Antwoord
 12. Nou mijn schoonmaak tip is iedere je wc te poetsen zo blijft het hygiënisch maakt niks uit wat je voor handige dingen hebt om een wc schoon te krijgen wc eend en chloor doet ook wonderen ????

  Antwoord
 13. ***Kalkaanslag in het toilet? Leg op de plaatsen waar kalkaanslag zit wc-papiertjes die doordrenkt zijn met schoonmaakazijn. Laat een nacht inwerken en spoel het toilet daarna door………***Vuil onder de waterspiegel? Doe een kunstgebit reinigingstablet of vaatwastablet in het toilet en laat een nacht goed weken. Daarna weer doorspoelen……….***Als je last heb van kalkaanslag, urinezuur of bruine vlekken in je wc-pot, gooi er dan een liter Cola in en laat dit een nacht staan, je zult van het resultaat versteld staan….***

  Antwoord
 14. De pot maak ik schoon met een goede WC-Reiniger, de bril krijgt van mij een speciale behandeling met een doek gedrenkt in schoonmaakazijn. Daarna pak ik een doekje met desinfectiemiddel (bv Dettol) en neem daar de bril ook nog een keer mee af.
  Gegarandeerd schoon toilet.

  Antwoord
 15. gooi oude COLA niet weg, maar in de WC !!!
  Even laten intrekken en alle kalkaanslag is verdwenen.
  Werkt echt GEWELDIG !!!

  Antwoord
 16. Alles volgens jullie stappen met reiniger Mr Proper geel ruikt heerlijk en als je klaar bent een scheutje wasverzachter van lenor in de pot voorkomt verstoppingen

  Antwoord
 17. Ik maak 3 keer per week uitgebreid schoon en voor dagelijks tussendoor heb ik van die waanzinnig handige vochtige schoonmaakdoekjes. Want met kinderen en vele vriendjes is goed schoonmaken echt heel hard nodig. Dus dagelijks even snel de kraan, deur, knop en de bril….

  Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *