Selecteer een pagina

Duroplast WC bril installeren

Wil jij snel jouw Duroplast toiletbril installeren? Deto Seats heeft voor elk type wc bril een installatie video gemaakt, zodat je zonder frustraties snel en eenvoudig jouw wc bril kunt gaan installeren. In onderstaande video wordt alles rustig en stap voor stap uitgelegd. Mocht je na het kijken van de video nog vragen hebben, kijk dan verder op deze blogpagina. Hierin wordt alles nog uitgebreider uitgelegd.

Hopelijk is het jou gelukt om de Duroplast toiletbril te installeren. Mocht het niet gelukt zijn dan kun je in de onderstaande informatie mogelijk wel antwoorden krijgen. Zo niet, neem dan even contact met ons op via: info@detoseats.nl.

Geen Duroplast, maar een MDF wc bril? Neem dan een kijkje op WC bril installeren. Hierin wordt uitgelegd hoe je een MDF wc bril moet installeren met een installatievideo.


Hoe installeer in mijn Duroplast wc bril?

Demonteer eerst de oude toiletbril, zodat je tijdens het installeren alle ruimte hebt. Maak nu de doos voorzichtig los. Gebruik hierbij geen scherpe voorwerken die mogelijk de bril kunnen beschadigen. In de doos vind je de gebruiksaanwijzing, de toiletbril en een doosje met de montagematerialen.

Stap 1 van de installatie

Leg alle materialen bij elkaar neer. Ringetjes bij de ringetjes, scharnieren bij de scharnieren etc. Van elk materiaal zijn er 2 stuks. Behalve het witte vliegmoer, daarvan is er maar 1. Maak nu te toiletpot grondig schoon, want heb je nog de ruimte om rond de toiletpotgaten schoon te maken. Leg op elke toiletpot een beschermrubber. Deze is langwerpig en wit/doorschijnend van kleur. Zorg ervoor dat de opening naar boven ligt. In de toiletpotgaten mogen de pluggen gedrukt worden (vanaf de bovenkant van het toiletpot).

Stap 3 van de installatie

Pak nu 2 scharnieren, 2 bouten en 2 zilver (langwerpige) plaatjes. Zoals je in de video kunt zien haal je elke bout door 1 zilveren plaatje heen. De bout met het zilveren plaatje schuif je onderin het scharnier. Dit kan maar op één manier. Op het ene scharnieren zit een sticker [L] links op en op het andere scharnier [R] rechts. Dit betekent dat het linker scharnier aan de linkerkant van de toiletbril moet komen en visa versa. Op de toiletbril staat ook aangegeven wat de linker en rechter kant is. Schuif nu de scharnieren in de toiletbril. Soms moet je even wat harder drukker, dit kan geen kwaad.

Stap 4 van de installatie

Houd de toiletbril en de bouten tegelijkertijd vast en haal de bouten door de toiletpotgaten heen. Het is handig als je nu wat extra handen hebt die de rubbers op zijn plek houden. Heb je deze mogelijkheid niet, neem dan even de tijd op de bouten rustig te laten zakken, zodat de rubber mooi om het scharnieren vallen.

Stap 5, bijna klaar!

Nu de toiletbril op de toiletpot ligt gaan we naar de onderkant van het toiletpot. Hier zie je aan beiden kanten de bouten uit steken. Haal eerder het piramidevormige rubber over de bout, dan het zilveren ringetje en als laatst het boutje. Draai het geheel bijna vast met het vliegmoertje. Wanneer je dit aan beiden kanten hebt gedaan mag je de toiletbril gaan positioneren. Ga voor de toiletbril staan en kijk of hij er recht op zit. Als dit het geval is kun je de bouten straks aandraaien en ben je klaar met de installatie.


Welk type wc bril heb ik?

Deto Seats verkoopt 2 soorten brillen, MDF en Duroplast. Welke type jij hebt aangeschaft vind je in beschrijving van de productpagina. Ga naar www.detoseatsnl/toiletbrillen, zoek nu jouw toiletbril op en klikt op de foto. Nu kom je op de bovengenoemde productpagina en zie je het volgende:

Duroplast wc bril installatie

Montagehandleiding Duroplast

Geen montagehandleiding ontvangen bij jouw wc bril? Download dan de montagehandleiding in PDF formaat: